Здравейте, горд собственик съм на Алфа 147, 1,6 , 2004г. Имам проблем със скоростният лост. Като изключа от скорост лоста не се връща между 3 и 4 скорост, а си остава под скоростта от която съм излезнал. Страх ме е да не включа без да искам на задна и да стане голяма беля.Скоростите ги търся ръчно, което не е много приятно. От 4-та трудно намирам 3-та скорост. Моля, ако някой е имал подобен проблем да сподели и ако знаете някой добър майстор или сервиз в София, да ми даде координати!
Известие
Collapse
No announcement yet.
Скоростен лост! Помощ!
Collapse
X
-
здравей колега . Имах същия проблем но го реших с нови жила които закупих провери при майстор но съм убеден че и при теб проблема е в жилата
---------- Post added at 19:26 ---------- Previous post was at 19:19 ----------
http://89.190.194.3/forum/showthread.php?p=1267129
ето подобна тема колегаAlfa Romeo 147 1.9 JTD
-
Първоначално публикувано от ivaylomezda Покажи съобщениездравей колега . Имах същия проблем но го реших с нови жила които закупих провери при майстор но съм убеден че и при теб проблема е в жилата
---------- Post added at 19:26 ---------- Previous post was at 19:19 ----------
http://89.190.194.3/forum/showthread.php?p=1267129
ето подобна тема колега
Ето подробна тема с много снимки. Според мен си заслужава първо да се подходи по тоя начин преди да се сменяват жила.
Comment
-
-
Първоначално публикувано от acho_ Покажи съобщениеИ/или втулките на превключвателя.
Ето подробна тема с много снимки. Според мен си заслужава първо да се подходи по тоя начин преди да се сменяват жила.156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци-ex.
159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда
Comment
-
Първоначално публикувано от undy Покажи съобщениеТия втулчици намират ли се като резервна част...че имам същата болежка.Хем почистих,измих,смазах и раздвижих всичко там,но уви...проблема остана.
Comment
-
Първоначално публикувано от ivaylomezda Покажи съобщение
Първоначално публикувано от acho_ Покажи съобщениеТези трябва да са: http://www.ebay.co.uk/itm/Genuine-NE...gAAOSwMmBVrlpF156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
Comment
-
Да и аз не можах да ги намеря и понеже искам като розглобя,да го сглобя веднага(а не тепърва да меря и да си правя втулки и да се затривам) та от ибей си заръчах ...да видим какво ще дойде.
От снимките по-нагоре всичко е ясно.....само пружината как е застопорена в долния край??
И още нещо....ако тая пружинка здаде багажа и омекне по някаква причина.....няма ли ефекта да е същия...демек,да си стои лоста където му е кеф?(говорим при изправни жила)156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
Comment
-
Днес смених втулките.Болта едвам се въртеше.Старите си бяха ОК,здрави/прави...но дори след смазване въртенето беше много трудно.Та извадих старите и сложих новите.Всичко заспа и няма никакво задържане в момента.
Та айде после и разкачване на генерацията,аспуха и ламарините за да стегна най-тъпите три болта в тая кола,а именно тези на конзолката на скоростния лост,която на половината алфи се мандраехерца.
Специално благодаря на колегата acho_Last edited by undy; d.m.y г., 17:03.156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
Comment
Comment